Recrea

Bij het recreatief turnen maakt het niet uit welk niveau je hebt, iedereen is welkom en komt voor het plezier.

In een zaal met de nodige turnattributen zoals een tumblingbaan, trampoline en verder alle olympische toestellen boven een valkuil, bieden wij gymnasten gedurende 2 uren/week een veilige en plezierige sport aan.


Krachtig, snel, technisch perfect! Zo voer je als turn(st)er op de toestellen je oefeningen uit. Een aparte belevenis? Absoluut! Je traint om steeds sterker en leniger te worden, je kweekt echte mannenkracht aan. Turnen is de 'moeder' van alle sporten. Dit betekent dat alle dingen die je bij 'turnen' leert ook belangrijk zijn bij het uitvoeren van andere sporten. Recreatief turnen is echter meer dan het oefenen op de turntoestellen.


Doormiddel van sport en spel leren wij de belangrijkste basisvormen. Rollen en duikelen, klimmen en klauteren, lopen en rennen. De gymnasten van onze turnclub staan nooit stil……………………….. Turnen is namelijk een sport met ongekend veel uitdaging. Iedereen kan al heel snel meedoen. Je hoeft geen ster te zijn in saltospringen, je moet niet op je handen kunnen lopen.


Er wordt gewerkt met methodieken om zo op een plezierige en grotendeels zelfstandige manier turnelementen aan te leren. Natuurlijk wordt er hulp verleend als iets niet lukt, een helpend handje doet nou eenmaal wonderen!

Recrea